Hirt privati alaus darykla, Austrija

Hirt privati alaus darykla, Austrija

calendar_today
visibility 38 Peržiūros
category Kategorijoje: Projektai visame pasaulyje

Hirt - antroji seniausia privati alaus darykla Austrijoje (Karintijoje) didžiuojasi savo regioniniu dėmesiu, kokybe, tradicijomis ir gamtinėmis žaliavomis. Kai  buvo nuspręsta 400 metų senumo pastatą perdartyti į biurus, architektai sąmoningai pasirinko HARO parketą - Hamberger grindis dėl savo vertybių tesė kartos.

Nuo 1270 m.  Hirt alus buvo gaminamas iš visos širdies, atsidavimu, naudojant regioninius ingredientus ir vietinį kalnų šaltinį. Alaus daryklos gamina 15 alaus rūšių pagal tarptautinį  „Slow Brewing“ kokybės ženklą, kuris vertina tiek alų, tiek alaus daryklą dėl tvarumo ir kokybės.



Nauji ofisai istoriniame svirne


Naujo ofiso statyboms buvo pasirinktas kelių šimtų metų senumo svirnas. Atliekant kruopštų atnaujinimą ir perprojektavimą buvo bendradarbiaujama su architektais iš St Veit'o. Natūralaus akmens sienos ir akmens stulpai buvo iš dalies apšviesti, o pirmame aukšte esantis fasadas buvo puikiai papildytas akmens elementais. Senoji pastato mediena buvo pakartotinai naudojama daugumai detalių.


Dvidešimt biurų, dvi posėdžių salės ir daugybė pagalbinių kambarių buvo sukurti unikalioje atmosferoje, kuri yra apie 1200 m² ploto antrame ir viršutiniame aukšte. Svarbiausia yra įėjimo į stogą struktūra. Senosios stogo sijos buvo visiškai išsaugotos ir integruotos į architektūrą. Viršutiniame aukšte yra jungiamasis tiltas, kuris suteikia įdomų vaizdą į medinės stogo konstrukcijas.


HARO parketas nustato aplinką


Vienas iš svarbiausių šio darbo uždavinių buvo išsaugoti senojo pastato charakterį, ir padaryti jį labiau šiuolaikišku. HARO parketo grindys natūraliai papildo šį tvarų architektų požiūrį.


Haro vienos juostos šukuoto ąžuolo stilius išsiskiria atspalviais, gyvumu, bei spinduliuoja šilumą ir natūralumą. Retro šukavimas, gyva išvaizda ir malonus prisilietimo jausmas tikrai prikausto žmogaus žvilgsnį koridorių zonuose “, - aiškindamas savo pasirinkimą sakė architektas Stefanas Kogleris. HARO padarė įspūdį klientui dėl savo kokybės suvokimo, įsipareigojimo gaminti gaminius, tausojančiu aplinką, ekologišku būdu turi pranašumą prieš kitus savo pažangia technologija.


Apdovanojimus pelnęs remodeliavimas


Dėl harmoningos bendros koncepcijos, architektūros įmonė, įsikūrusi St. Veit, gali švęsti „Metų biuro“ apdovanojimą už 400 metų privačios alaus daryklos  pertvarkymą į modernų biurą ir administracinį centrą. Šį perstatymą komisija įvertino kaip puikų, tvirto pastato naudojimo pavyzdį.

Projekto pavadinimas:

Hirt private alaus darykla

Adresas:

Brauerei Hirt
Micheldorf, Austrija

Grindų plotas:

800 m²

Haro produktas:

HARO Parquet Plank 1-Strip Oak Alabama brushed